Vizualizace dat s využitím frameworku AngularJS

Vizualizace dat s využitím frameworku AngularJS

Tento příspěvek se věnuje tvorbě webové aplikace pro vizualizaci dat s využitím JavaScriptu. Klientská část aplikace je implementována ve frameworku Angular od společnosti Google a serverová část je realizována v jazyce PHP. V článku porovnáváme existující možnosti vizualizace dat v oblasti webových technologií a zabýváme se srovnáním nejpoužívanějších JavaScriptových frameworků a knihoven Angular, React a jQuery. Tyto technologie jsou porovnávány jak z hlediska náročnosti implementace, tak z pohledu výkonnosti. Nakonec přinášíme i návod na konverzi pluginu ze starší knihovny jQuery do novějšího Angularu.

Keywords: data, vizualizace, JavaScript, Angular, grafy

Year: 2016

Download: download Full text [433 kB]

Authors of this publication:


Martin Dostal


E-mail: madostal@kiv.zcu.cz

Martin graduated from the University of West Bohemia in 2009, specialized in software engineering. He is interested in the semantic Web, information retrieval, and question answering.

Dalibor Fiala


Phone: +420 377 63 2429
E-mail: dalfia@kiv.zcu.cz
WWW: http://www.kiv.zcu.cz/~dalfia/

Dalibor is the research group coordinator and an associate professor at the Department of Computer Science and Engineering at the University of West Bohemia in Pilsen, Czech Republic. He is interested in data mining, web mining, information retrieval, informetrics, and information science.